ARTIKEL

Het creëren van een goede mindset

Het hebben van een goede mindset kan veel positieve gevolgen hebben. De kans op productiviteit is bijvoorbeeld groter, doordat je goed in je vel zit. In het algemeen zijn er twee soorten mindsets die men heeft: een op groei gerichte mindset en een statische mindset.

Twee soorten mindsets

Een op groei gerichte mindset gelooft erin dat de capaciteiten van mensen kunnen groeien en ontwikkelbaar zijn, terwijl een statische mindset erin gelooft dat de capaciteiten van mensen vast staan. Als jij jouw mindset wilt verbeteren, is het van groot belang dat je er echt in gelooft dat jouw capaciteiten kunnen groeien en dat jij jezelf continu kan blijven ontwikkelen. Je neemt dan dus een groeimindset aan.

Vier concepten van een groeimindset

Als eerste is het bij de groeimindset van belang dat je erin gelooft dat de capaciteiten van een mens niet vast staan en ontwikkelbaar zijn. Daarnaast zijn uitdagingen hele goede ervaringen omdat je jezelf zo stimuleert om verder te ontwikkelen en te groeien.

De groeimindset is erop gericht om jezelf te blijven ontwikkelen en door te leren. Als je leert, word je elke dag een stukje beter en groei je ook elke dag. Fouten maken is iets wat hoort bij leren en dit is ook niet erg. Door te vallen en op te staan groei je, en zo leer je ook weer van je fouten. Durf fouten te maken en focus je op wat je allemaal kan leren in een dag, week of maand. Leg je focus minder op het eindresultaat, en meer op de weg ernaartoe.

Tevens is volhouden een erg belangrijk aspect van een groeimindset. Volhouden is sowieso altijd een goede eigenschap, maar vooral bij het ontwikkelen van een groeimindset is dit van groot belang. Volhouden is namelijk de sleutel voor succes, want zonder inspanning is het ontwikkelen van een groeimindset erg lastig.

Als laatste is het openstaan voor feedback heel belangrijk om een groeimindset te ontwikkelen. Om te kunnen leren en groeien is het ontvangen van goede feedback onmisbaar. Maar je moet ook zeker iets kunnen doen met die feedback. Vraag de mensen om je heen geregeld om feedback en vraag erop door, hier leer je echt van! Sta open voor zelfontwikkeling, alleen op die manier kan jij ook daadwerkelijk je mindset verbeteren en een groeimindset aannemen.

Bij Social Elephant vinden wij zelfontwikkeling en groei ontzettend belangrijk. We proberen onze werknemers dan ook de optimale ruimte te geven om te doen waar ze goed in zijn, om zo een positieve en productieve werksfeer te stimuleren.

Jij kan zelf bepalen welke mindset je aanneemt en hoe jij jouw leven indeelt. Waar kies jij voor?

Meer artikelen

  •  

    Internet Marketing: 5 termen uitgelegd

    Iedereen uit het bedrijfsleven kent het wel: Er wordt een term gebruikt die voor jouw internet marketeer de normaalste zaak van de wereld is, maar jij kijkt hem vragend aan en je hebt geen idee wat …
  •  

    Wat is big data?

    Wat is big data? Big data, essentieel en nuttig om waardevolle informatie te hebben voor de online marketing van jouw bedrijf. Het is makkelijk te vinden en is ook nog eens eenvoudig te …
  •  

    Echte schoonheid komt van binnen

    Marketing kan zowel zeer positief als zeer negatief ervaren worden. Velen houden niet van de dubieuze manieren waarop bedrijven proberen hun product of dienst aan de man te krijgen. …

Spreek een digitaal strateeg

Spar met een ervaren digitaal strateeg

Download gratis het Thought Leader e-book

De #1 in jouw markt!  Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de nummer 1 in jouw markt wordt.

Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!

Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)