Pakkende teksten voor uw website

Schrijven van pakkende teksten voor uw website

Het schrijven van een goede pakkende tekst voor je website of blog is erg belangrijk. Maar de vraag is ‘Wat maakt een tekst nou wervend en pakkend?’. Het antwoord op deze vraag is niet erg lastig. De tekst moet namelijk het verlangen oproepen en de lezer aanzetten tot actie. Maar hoe doe je dat? Wij geven je vijf punten waar je op moet letten.

De vijf punten waar je op moet letten bij het schrijven van een goede pakkende tekst zijn:

Begrijp je Social Media doelgroep

1. Ken je doelgroep

Het is erg belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wie je als doelgroep wilt hebben. Een handig trucje hiervoor is om één specifiek persoon in beeld te nemen. Beschrijf die specifieke persoon zo goed mogelijk. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je doelgroep wilt en hoe jij dat verlangen kan vullen.

2. Praat met je lezer

Als je schrijft vanuit de vragen en problemen van de lezer spreek je de lezer erg aan. Hiermee kan je een tekst ook interactiever maken door bijvoorbeeld een vraag te stellen (waar eigenlijk maar twee antwoorden op mogelijk zijn). Het is goed om de lezer aan te spreken door je klanten voorop te stellen. Richt je op de problemen van de lezers en klanten en niet op de behoefte. In een probleem herkent een klant zich sneller en nemen ze sneller een dienst van je af (als dat het doel is).Schrijf op social media met emotie

 

3. Schrijf met emotie

Het is goed om met emotie en gevoel te schrijven. Als je gevoel kunt laten zien in een tekst trek je mensen meer naar je toe. Als je emotie laat zien stel je je ‘kwetsbaarder’ op. Een manier van emotie tonen is het gebruiken van persoonlijke voorbeelden. Zo ziet de klant dat het niet alleen zakelijk is maar vooral ook menselijk.

4. Help de lezer snel te lezen

Om de lezer te helpen met het snel lezen van een tekst moet je er voor zorgen dat je goede en makkelijk leesbare zinnen gebruikt met genoeg witruimte tussen de koppen. De koppen moeten wel duidelijk leesbaar zijn en worden dus vaak vet gedrukt geschreven. Ook moeten de koppen goede titels zijn waardoor je in één oogopslag weet waar het stuk over gaat en onder welk kopje de informatie staat die je zoekt. Een handige tip om te kijken of je tekst goed leesbaar is, is door een halve meter afstand te nemen en dan nog eens kijkt hoe het dan oogt. Je kan de lezer ook helpen door zin min mogelijk tot geen erg lang zinnen te gebruiken. Door (te veel) lange zinnen kan een tekst onoverzichtelijk worden en leest het een stuk minder makkelijk.

5. Roep op tot actieSocial Media actie

Voor het oproepen tot actie moet je de lezer vertellen wat jij wilt dat hij gaat doen. Ben hierin wel concreet en expliciet en zorg ervoor dat de drempel daar toe niet te hoog is. Gebruik bijvoorbeeld een goede Call to Action tekst met buttons om een afspraak te maken. Hierdoor is de drempel niet te hoog omdat de lezers gelijk tot actie kunnen komen door op de juiste button te klikken.

 

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Met het invullen van de velden ga je akkoord met de privacyverklaring. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Bezig met versturen