Hoe werkt Google Analytics?

Hoe werkt Google Analytics

Google Analytics is een tool waarmee jij het succes van jouw website in kaart kunt brengen. Het biedt ontzettend veel mogelijkheden om de jouw data in te zien, te vergelijken en te verbeteren, alleen is het ook ontzettend complex. Omdat het zo’n doolhof is, maken veel ondernemers er geen gebruik van. Maar, dat is zonde! Die data is een schatkist voor je bedrijf. Met dit filmpje willen we het doolhof iets minder verwarrend maken en laten we je een geheime shortcut zien, zodat je veel gemakkelijker de schatkist in het midden kan gebruiken. Wie wil dat nou niet?

Een tipje van de sluier

Je kunt een hoop waardevolle informatie vinden in Google Analytics, als je weet hoe. Het wordt veel gebruikt voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en Google Adwords en kan dus veel opleveren. Maar hoe weet je wat waardevol en toepasbaar is voor jouw bedrijf? Een eerste stap is weten wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je een hele hoop te weten komen over je bezoekers en wat zij op jouw website doen. Wanneer jij jouw doelgroep leert kennen, kun je dit natuurlijk ook gebruiken om acquisitie te doen of meer conversies te bereiken . Hoe dat toe te passen is een kunst, daarom raden we het ook niet aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat betekent vaak alleen maar verloren tijd! Het is wel belangrijk dat je Google Analytics laat installeren, zodat je wel kunt beginnen met sturen. Mocht je meer stappen willen zetten, kan een van onze experts jou zeker verder helpen.

De geheime shortcut: Google Data Studio

Niet getreurd, je kunt nu ook al zelf aan de slag met je data, maar dan op een veel gemakkelijkere manier. Met de laagdrempelige tool van Google, Google Data Studio, kun jij gratis met interactieve dashboards je business beslissingen kracht geven. Jij kunt je data van allerlei platformen samenbrengen en makkelijk handige overzichten uitdraaien. In het filmpje laat Nico ook zien hoe je bijvoorbeeld op een overzichtelijke manier kunt zien hoe bezoekers op jouw website terecht zijn gekomen. Zo laat onderzoek zien dat de zoekmachine een veelgebruikte aanvoerroute is voor zowel bezoekers, als conversies. Zodra jij meer weet over de ‘inner workings’ van jouw website en publiek, ga je gigantische stappen zetten, let maar op.

Oke ja, dat wil ik! Maar help?

Denk je nou: “Wow, tof!  Wij staan te popelen jou de mogelijkheden te laten zien. Bel ons of maak een persoonlijke afspraak hier beneden.

Persoonlijke afspraak
* binnen 1 dag reactie van een van onze online marketing experts
Bezig met versturen

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.