A/B testen

Een A/B test is één van de verschillende soorten conversietesten die je kunt doen om je website te verbeteren. Bij A/B testen maak je twee varianten van een webpagina die je elk aan een groep websitebezoekers voorlegt. De twee varianten van de webpagina lopen parallel aan elkaar om het beste resultaat uit de testen te halen.

Hoe voer je A/B testen uit?

Om een A/B test uit te voeren kun je verschillende programma’s gebruiken. Hier bij Social Elephant maken we gebruik van Visual Web Optimizer (VWO). VWO is een online tool dat het mogelijk maakt om deze testen gemakkelijk uit te voeren. Let er op dat je maar één aanpassing tegelijkertijd test. Bij het testen van meerdere aanpassingen wordt het namelijk moeilijker om te achterhalen waar het verschil in conversie precies vandaan komt.

Wat kun je testen door middel van A/B testen?

Je kunt eigenlijk alles op een website wel testen. De meest geteste onderdelen zijn de kopteksten, de CTA-buttons (de tekst of de button zelf) en afbeeldingen. Bij Social Elephant kijken we verder dan alleen deze veel geteste onderwerpen. Het kan namelijk soms zo zijn dat de ene website veel baat heeft bij bijvoorbeeld het laten zien van klantenquotes terwijl dat bij een andere website juist tegenwerkt. Dit kun je dan aan de resultaten van een A/B test heel goed zien.

Foto van Nico van der Zaan

Maak een persoonlijke afspraak

Onze werkwijze is al bij honderden bedrijven succesvol gebleken. Wil jij ook onze hulp met het verbeteren van je online marketing? Maak een afspraak met Social Elephant oprichter en online marketing expert Nico van der Zaan.

Persoonlijke afspraak
* binnen 1 dag reactie van een van onze online marketing experts
Bezig met versturen
Foto van Nico van der Zaan

Wanneer kan een A/B test niet?

Soms is het niet mogelijk om een A/B test uit te voeren. Dat kan te maken hebben met weinig verkeer op de website waardoor het binnen een korte periode niet mogelijk is om verschil aan te tonen of als de verwachte impact te klein is om te meten.

Altijd juist advies

Na het uitvoeren van A/B testen stellen wij altijd een rapportage op. Hierin geven wij het advies om iets wel óf niet te laten veranderen.

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.