Instagram Adverteren

Wat is adverteren via Instagram?

Adverteren via Instagram is super trending en het heeft een grote markt tot haar beschikking. Meer dan 4.1 miljoen Nederlanders gebruikt Instagram. Het overgrote deel van deze gebruikers zijn tussen de 15 en 35 jaar oud. Dit maakt Instagram erg geschikt voor adverteren.

Adverteren op Instagram kan op verschillende manieren: video advertenties van 15 of 30 seconden, foto advertenties, een foto carousel, waar de gebruiker swipet om de volgende foto te zien of een story advertentie.

Deze advertenties worden beheerd vanuit dezelfde omgeving als Facebook advertenties, dus Facebook advertenties kunnen cross-platform draaien met Instagram advertenties. Super handig als je twee kanalen wilt integreren in één.

Waarom Instagram?

Instagram is een uniek platform met vooral jonge mensen. Advertenties integreren heel gemakkelijk met de content en werken hetzelfde als reguliere posts.

Mensen die je op Facebook niet kan bereiken met advertenties zijn soms wel te vinden op Instagram, dus heeft het wel degelijk zin om je advertenties uit te breiden naar Instagram.

Als je al Facebook ads gebruikt is het een kleine moeite om Instagram advertenties te draaien. Dus misschien is het het waard om Instagram advertenties uit te proberen om te kijken of het een effectieve manier is om meer leads te genereren. Laten we dit kanaal optimaal gebruiken.

KENNIS DELEN IS VERMENIGVULDIGEN

Kennis delen is vermenigvuldigen. In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

PDF Downloaden