Online Marketing Trends 2018

Online Marketing Trends 2018

We keep moving forward, opening new doors, and doing new things, because we’re curious and curiosity keeps leading us down new paths.
– Walt Disney

Nieuwe technologieën zijn de wereld aan het veranderen, en daarmee logischerwijs ook de wereld van marketing. Artificial Intelligence, Machine Learning en Big Data zijn in het oog springende trends, maar zeker niet ‘trendy’. Because, they are here to stay. Met de tijd meegaan was nog nooit zo belangrijk, maar wat betekent dat dan precies?

Stay on trend, stay relevant

Wil jij kunnen concurreren en groeien, dan moet je inspelen op de veranderende wereld. In 2018 staan wat betreft online marketing een aantal kernwoorden centraal: data, retentie en personalisatie. Met de groeiende mogelijkheden om alles te kunnen weten door te meten, ken jij je doelgroep realtime. Strategisch gezien hangt dat samen met de personalisatieslag die gaande is: met de data in the lead, krijg jij gepersonaliseerde content bij jouw klant op het juiste moment. Zo sleep je niet alleen nieuwe klanten binnen, maar blijven bekenden ook bij jou terugkomen (retentie). Je klant kennen betekent niet alleen dat je weet dat Levi de Jong een man is van twintig, maar ook dat hij al 11 keer op jouw pagina heeft geklikt. Rekening houden met de fase waar de klant zich in bevindt kan al volop worden toegepast binnen bijvoorbeeld e-mailmarketing en ephemeral marketing. Die laatste trend, ephemeral marketing, stipt verder ook precies aan hoe belangrijk het is om ‘mobile first’ te gaan denken en hoe storytelling jouw marketing gaat veranderen. Een hoop ontwikkelingen, vind je niet? En dat was nog maar het tipje van de ijsberg!

Nieuwe ontwikkelingen vragen om expertise

Wij zijn altijd up-to-date met de nieuwste ‘trends’ en elke keer weer enthousiast om onze kennis te delen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in het onderstaande lijstje om meer te lezen over onze nieuwste kennistoepassingen.

⟶ Artificial Intelligence
Chatbots
Storytelling
Ephemeral Marketing
⟶ Mobile First
E-mail marketing

Maak een persoonlijke afspraak

Onze werkwijze is al bij honderden bedrijven succesvol gebleken. Wil jij ook onze hulp met het verbeteren van je online marketing? Maak een afspraak met Social Elephant oprichter en online marketing expert Nico van der Zaan.

Persoonlijke afspraak
* binnen 1 dag reactie van een van onze online marketing experts
Bezig met versturen
Foto van Nico van der Zaan

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.