Remarketing

Heb je weleens dat je aan het rondkijken bent op internet en ineens een advertentie ziet van bijvoorbeeld een webwinkel die je vlak daarvoor bekeken hebt? Dat is geen toeval.
Als je naar een website gaat en bijvoorbeeld een product bekijkt maakt je browser zogenaamde ‚Äúcookies‚ÄĚ aan. In deze ‚Äúcookies‚ÄĚ staat de geschiedenis van de websites die je hebt bekeken. Als je daarna naar een andere website gaat en een¬†banner¬†ziet van het product dat je bekeken hebt dan zie je ‚Äúremarketing‚Äú.¬†Remarketing¬†is het¬†actief targeten¬†van gebruikers¬†die al op een specifieke pagina van een website zijn geweest.

Waarvoor is remarketing geschikt?

Je kunt remarketing goed inzetten voor websites en webshops. Met remarketing voor webshops kun je aanbiedingen laten zien of een bekeken product onder de aandacht brengen.

Voor websites kun je remarketing vooral gebruiken om iemand te prikkelen een offerte aan te vragen of om bezoekers, die hun koopbeslissing uitstellen, te helpen herinneren aan hun keuze

Op welke kanalen kan ik dit toepassen?

Remarketing kun je inzetten op banner locaties (speciale plekken voor dit soort advertenties), op websites en op social media. Binnen social media kun je bijvoorbeeld speciale Facebook posts inzetten wanneer iemand op je website is geweest. Zo krijgt de bezoeker bijvoorbeeld een filmpje van jouw product te zien als advertentie in een Facebook post omdat ze het product eerder op jouw website hebben bekeken. Op websites werkt dit eigenlijk hetzelfde, alleen zijn de banners dan vaak te zien op speciaal aangewezen plekken voor advertenties binnen de website.

Wil jij remarketing inzetten voor jouw website? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

KENNIS DELEN IS VERMENIGVULDIGEN

Kennis delen is vermenigvuldigen. In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

PDF Downloaden