Aanmelden bij Google Webmasters

In dit blog leggen wij uit hoe je een account kan aanmaken, je website aan kunt melden en je website laten verifiëren door Google.


Account aanmaken

Om een account te maken bij Google Webmasters moet je naar deze website gaan: https://www.google.nl/intl/nl/webmasters/#?modal_active=none . Voordat je dat gaat doen, wil ik nog even wat vertellen over Google Webmasters.

Heb je al een Analytics account? Gebruik dan dit account om je aan te melden om gemakkelijk Analytics & Google Webmasters te koppelen met elkaar.


Website aanmelden

Wanneer je account is aangemeld word je doorverwezen naar: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl . Hier kan je jouw website aanmelden bij Google Webmasters. Om een site toe te voegen klik je op de button “site toevoegen”, vervolgens vul je de URL in & je website is toegevoegd.


Website verifiëren

Voordat je de gegevens kan bekijken, moet je de website verifiëren om te bewijzen dat je een geautoriseerde vertegenwoordiger bent. Er zijn meerdere manieren mogelijk om je website te verifiëren, maar de simpelste manier is:

Ga naar de algemene instellingen van de plug-in Yoast. Klik vervolgens op het kopje webmaster tools. Ga weer terug naar Google Webmasters , klik op HTML-tag. Er komt een tekst naar voren met een HTML-tag. Kopieer de HTML tag & ga weer terug naar de Webmaster tools in Yoast. Plak de HTML-tag bij de regel van Google Search Console.

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.