Het belang van Google Analytics

Het is belangrijk wanneer je een website hebt, je gegevens te analyseren met Google Analytics. Het speelt namelijk een grote rol bij het optimaliseren van een website. Je krijgt namelijk inzicht in het gedrag van de bezoeker, waar je je website op aan kunt passen.

Analyseren

Met Google Analytics kan je het gedrag van de gemiddelde bezoeker te weten komen. Door goed te analyseren kan je achter de volgende dingen komen:

  • Via welk kanaal komt de bezoeker vandaan.
  • Hoe lang zit een bezoeker gemiddeld op een website.
  • Klikt de bezoeker wel door naar andere pagina’s op de website.
  • Je kan zien via welk kanaal de conversies verricht worden.

Door het regelmatig checken van deze online tool, is de kans groter dat je je conversie verhoogd op de website. Met een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zou je dat al kunnen realiseren.

Meten is weten!

Een vaak gebruikte term in de online marketing is meten is weten! Met Google Analytics kan je meten hoeveel conversies er gedaan zijn per maand en waar ze vandaan komen. Met het opstellen van een wekelijks/maandelijks rapport, kan je gelijk de website aanpassen zodat de prestaties blijven verbeteren.

Meer van Google Analytics

Google Analytics is een kosteloos pakket die je simpelweg helpt met het verbeteren van je website. Het is ook mogelijk om je Analytics account met je AdWords account te koppelen. waardoor je meer inzicht krijgt op de effectiviteit van de campagnes en zoekwoorden.

Ook is het mogelijk om aangepaste rapporten te maken, je kan de rapporten zo indelen naar je eigen wens waardoor je in een rapport alles te weten kan komen.
Kortom Google Analytics is niet te missen wanneer je een website beheert.

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.