Gebruik een witte achtergrond op jouw website

Er zitten risico’s verbonden aan het benutten van alle beschikbare ruimte van het webdesign, zoals overvolle webpagina’s en een langzamere website. Met witruimte zorg je ervoor dat je website overzichtelijk is.


Gebruiksgemak door witruimte

Alle ruimte die niet wordt gebruikt op een website noemen we witruimte. Mensen willen vaak teveel laten zien en vertellen waardoor de website volgepropt wordt met tekst en afbeeldingen. Hierdoor valt de leesstructuur voor de lezer weg en de overvolle website oogt rommelig en verwarrend. Met witruimte creëer je een rustig beeld voor de lezer, en oogt jouw website overzichtelijker.


Kleuren en afbeeldingen

Door in het ontwerp gebruik te maken van witruimte komen kleuren, afbeeldingen en buttons beter naar voren. Zorg er wel voor dat je niet willekeurig de witruimte gebruikt, hierdoor kan de website voor het oog juist onprofessioneel overkomen.


Voordeel van witruimte

Door de witruimte stuur je jouw bezoeker naar de juiste informatie, deze bezoeker zal de informatie veel beter op kunnen nemen door de rust die gecreëerd is.

Zelf online groeien met onze PDF!

Kennis delen is vermenigvuldigen. In deze gratis PDF lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt halen. Zo kun je zelf aan de slag en weet je hoe je jouw online groei aan kunt pakken. Jij wilt toch ook online groeien?

(Nieuw) PDF Download
Bezig met versturen
1
×
Hallo kunnen wij jou helpen?
Stuur ons dan een bericht via Whatsapp.